Waarom High Five?

Een high five motiveert en geeft je een positief gevoel. En heel belangrijk: een high five geef je nooit alleen. Je doet het altijd samen! 

De 'five' verwijst ook naar de vijf thema’s die samen zorgen voor een compleet aanbod op het gebied van fysieke, sociale en mentale gezondheid van inwoners: beweging, duurzaam, ontwikkeling, sociaal en maatschappelijk welzijn.

Wat is High Five?

Met High Five brengen wij inwoners, scholen, verenigingen en bedrijven binnen de gemeente Nissewaard samen. Dat is belangrijk, want zo ontstaat er een sociaal netwerk dat bijdraagt aan het algehele welzijn van onze inwoners.

Door initiatieven van inwoners te stimuleren en mensen met elkaar te verbinden, bouwen wij samen aan een gemeente met actieve en betrokken inwoners. Mensen leren elkaar kennen en worden zelfredzamer.

High Five tegels

Wanneer een organisatie een maatschappelijke bijdrage levert binnen de gemeente, wordt er een High Five tegel geplaatst. Inmiddels sieren deze tegels de wanden van zo'n 200 clubs, scholen en andere gebouwen. 

Door je extra in te zetten op één of meerdere thema's kun je als organisatie stickers verdienen die ieder jaar opnieuw worden uitgereikt. Op basis hiervan ontvangen deelnemende organisaties extra stimulering, bijvoorbeeld in de vorm van subsidie

High Five in de media

Tekenen high five akkoord 

Wereld record high fives geven 
Kroontjesspelen 2020

high five song